Det blev en mycket lyckad&trevlig fest i lördags "i fina vänners lag"...och ja tiden gick som jag förutspådde alldeles för fort...men det är väl allmänt känt att tiden går fort när man har roligt! Maten verkade bli uppskattad...vi bjöd på följande...
Det blev Tapas till förrätt...Lantchips med en liten dutt "citroncreme"-matl. youghurt, majonäs, pressad citron & lite rivet skal och så en räka på det (som mannen skalat!)
Petit choux med avokadocreme-mosad avokado, lime, lökpulver, salt&peppar (skulle nog bli bra med en gnutta färsk finhackad chili i ) och så även en räka på det.,
Tack familjen Åkesson för dessa trevliga tips på tapas!
Mini köttbullar med ost&skinka i, på tandpetare
Vetesnäcka med dill&vitlöksfyllning, avbakad med rökt lax & västerbottenost
Brieost tårta med fikon, färska dadlar, torkade tranbär, sultanrussin(=kokas ihop med flytande honung & sött vitt vin tills vätskan reducerats) bred därefter hela härligheten över osten, strössla över valnötter och in i ugnen, 200grader, 10 min. Viktigt:glöm inte att ha "tårtan" på vackert ugnsfast fat (: !
" Mellby Sträddes Italienska kyckling"
ca 10 pers.
9 -10 kycklingfiléer
1-2 paket Pärsons plånboks svartpepparsalami (alt vilken man vill !!!)
mozzarella
pesto
5 dl creme fraiche, av valfri sort
1 l grädde, ev matlagningsgrädde, men av valfri sort
kycklingfond
soya
Smaka Er fram till rätt mängd för "lagom & perfekt" smak!
Kokas ihop!
Stek kycklingen i "lagombitar", salt&peppar, lägg i form. Klipp och strössla över salami
Häll över såsen
Täck med mozzarella skivor och klicka en grön ö av pesto ovanpå varje mozzarella och sen skjuts in i ugnen!
God pasta eller ris passar fint till...och en god blandad sallad, gärna med tex granatäpple, mango.
Efterrätt
Brownie med rostade hasselnötter, Maroni- två små biskvibottnar smaksatta med kakao & apelsin med chokladtryffel spritsad emellan, därefter doppas halva i ckoklad (finns förövrigt numer att köpa hos Mellbybagaren...var det smygreklam!?) och så en liten skål med mango & passions fromage dek. med ...ja jag kommer fan inte på vad den heter....en sån liten gul med "blad" som man "vecklar upp" lite fint, brukar köpas i en liten plastkorg, ja ni vet (?) (ok, I admit..fromagen den var "köbe", men god ; ) .
Gott vin som gärna rekommenderas!
Ett Franskt vitt-Les Fumées Blanches
Ett Sydafrikanskt rött-Douglas Green Cabernet Sauvignon Shiraz
Hade jag kunnat skulle jag kunna berätta väldigt "målande och böljande" för er om vinernas karaktärer...jag kan faktiskt inte ens deras nummer på Systemet men jag vet iallafall att de smakar fantastiskt!
Även om jag inte köpt "min kamera" än så hade jag iallafall ambitionen att fota maten för att lägga upp här...ahh det blev inget med det....drack kanske för mycket vin eller nåt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar