Okej här kommer ett litet inlägg till.....jag märker att jag gillar att skriva av mig lite (och blir mycket glad&pepp över kommentarer, så glöm inte det!) och min vision är (har det helt klart för mig inuti huvudet!) är att lägga upp recept som jag tycker är bra, som förtjänar att nå ut, att lägga upp massa fina bilder (med en systemkamera som jag ännu inte köpt, men ska!) Skriva & fota om tex inredning, trädgård, fota detaljer på saker som jag gillar, att kanske vara lite inspirerande med lite allt möjlig för iallafall någon....
Problemet är att jag vill mera än jag kan och har tid&ork till...önskar förstå mig på mera så jag hur lätt som helst kan fixa tex här med bloggen,,,tycker att jag gör ett ärligt försök med att överhuvudtaget börja blogga så får vi se vart det bär under resans gång..det är ju aldrig försent att lära sig saker...men vissa saker ligger helt enkelt inte för en, andra saker gör.
Alla är vi bra på något!
Denna rätten gjorde jag igår och den är "snäll" och god i sin smak, bra mat helt enkelt och som barnen med gillar!
Grönsakskyckling
6 portioner
4 kycklingfiléer
salt&peppar
1 pkt bacon
1 purjolök
2 morötter
1 stor gul paprika
8 färska champinjoner
färska örter, tex basilika, timjan
2½ dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
½ dl vatten + 1½ msk mjöl
körsbärstomater
Dela kycklingen i mindre bitar och stek i lite smör, salta&peppra, lägg i form, helst inte för stor och gärna med höga kanter
Klipp bacon i bitar och stek knaprigt
Strimla purjon och skär övriga grönsaker i lagom bitar, morötterna i tunna strimlor, förstek svampen i smör och lägg alltsammans i formen
Lägg på tex färsk basilika
Smula över buljongtärningen
Blanda vatten&mjöl och häll över tillsammans med grädden
Dekorera med halverade körsbärstomater
ca 25 min i 200 grader
Jag var "duktig" igår och åt detta utan någonting till, men tex pasta, ris, pressad potatis passar fint till.
Enjoy!
Har insett att denna blogg kan man inte göra allt det vi vill med men en bra start att börja med. Får nog ta oss an ngt mer avanserat i framtiden när vi blivit superbloggorskor!
SvaraRaderaOm inte den hemska vinterkräksjukan hade slagit till i den Anderssonska boningen så hade vi i detta nu njutit av godistillverkning, provsmakning av resultatet av godistillverkningen, thé samt samtal med och utan djup. Så surt... Och jag som skulle göra fikonbollar...tänk dig så mumsigt att sätta tänderna i en...:-)
SvaraRadera...eller hur blev detta nu...detta kanske inte riktigt räknas till kategorin peppande kommenatarer som du efterfrågat???
Himmel så gott! Vart är bilden? Jag vill se och jag vet att du kan fota "ögonblick". Come on!! ;) Puss<3
SvaraRadera